Loading...

ERKEND LEERBEDRIJF

Home / Architectuur / ERKEND LEERBEDRIJF

Vakmanschap verdwijnt. Door technologische ontwikkelingen lijken in de praktijk steeds minder vakmensen nodig te zijn. Ook in de bouw vervangt de machine steeds vaker de mens, of zorgen slimme programma’s ervoor dat specialistische vakmensen overgeslagen worden. Maar zijn er wel écht minder vakmensen nodig? Of wordt er momenteel eigenlijk op kwaliteit ingeboet door te veel op efficiëntie te focussen?

Studio Flex gelooft in een combinatie van beiden: creatief innoveren vanuit vakkundige ervaring. Wij omarmen het ambacht en ondersteunen dan ook als Erkend Leerbedrijf de hiervoor benodigde opleidingstrajecten, om zo nieuwe aanstroom op de markt te stimuleren en de vakgebieden verder te professionaliseren. In een Leerbedrijf maken leerlingen kennis met de praktijk en leren ze wat er van hen verwacht wordt. Er zijn verschillende soorten stagetrajecten: de beroepsopleidende leerweg (bol) en de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). In beide leerwegen biedt Studio Flex stageplekken aan, waarbij we leerlingen naast werken binnen hun eigen vakgebied ook inzicht bieden in andere vakgebieden. Op deze manier krijgen leerlingen meer begrip voor de andere specialiteiten die in de bouwpraktijk benodigd zijn.
En meer begrip onderling leidt tot betere samenwerking in de praktijk! Zo kan de vakman weer terug op de markt gebracht worden.