Loading...

HET INRICHTEN VAN EEN KLEINE SLAAPKAMER

Home / Interieur / HET INRICHTEN VAN EEN KLEINE SLAAPKAMER

Het inrichten van een kleine slaapkamer kan best lastig zijn. Het liefst wil je er zoveel mogelijk spullen in kwijt dan dat er past. Ook voor mij is dit iets waar ik dagelijks tegen aan loop. Toch kun je ervoor zorgen dat je je kleine kamer goed kan inrichten en dat deze groter lijkt.

Voor je begint met het plannen maken voor het inrichten van je slaapkamer, kun je het best eerst nadenken over wat je in je slaapkamer kwijt wilt. Wordt je slaapkamer een plek om alleen te slapen of ga je hier ook werken? Hoeveel plaats heb je nodig voor je kleding en schoenen? Wil je ook andere spullen opbergen in je slaapkamer? Dit zijn vragen die je jezelf kunt stellen voor je begint met het inrichten van je slaapkamer.

In het ruimtelijk laten lijken van je kamer spelen kleuren een grote rol. Lichte kleuren laten je ruimte groter lijken, omdat deze kleuren meer licht reflecteren. Donkere kleuren kunnen een ruimte nog kleiner en benauwder laten lijken. Probeer daarom te werken met lichte en neutrale kleuren. Als je toch een donkere kleur wilt in je kamer is het een idee om bijvoorbeeld je muurverf of behang maar tot de helft van je muur te laten komen. Meestal is je kamer groter in de lengte of in de breedte, je kunt dan het beste 1 van deze muren kiezen als je toch een muur volledig wilt verven. Ook kun je om de ruimte hoger te laten lijken het beste kiezen voor gordijnen die tot de grond komen, hierdoor lijkt het plafond hoger.

Een bed kan natuurlijk niet ontbreken en is een element wat de meeste plek inneemt in een slaapkamer. Er zijn verschillende mogelijkheden om je bed ook nog een opbergfunctie te geven zodat je deze ruimte ook nog kan benutten.

  1. Een verhoogd bed met opbergruimte
    Door je bed te verhogen kun je hieronder opbergruimte creëren, hierdoor heb je dan ook geen extra kasten meer nodig om je persoonlijke spullen op te bergen of kan je dit zelfs gebruiken om je kleding op te bergen. 
  2. Een bed met laden
    Door een bed met opbergladen er onder te nemen, kun je hier spullen in kwijt. Het is vooral handig voor kleinere spullen.
  3. Een opklapbed
    Je kan ook gebruik maken van een bed met opbergruimte waarbij je deze omhoog kan klappen, hieronder kan je dan spullen opbergen. Ook is het een idee om gebruik te maken van een bed die je op kan klappen, waardoor het op een kast lijkt. Het bed is opklapbaar waardoor je echt veel ruimte bespaart.

Er is ook andere opbergruimte nodig in een slaapkamer. Voor het plaatsen van een kledingkast in een kleine slaapkamer is het handig om een kledingkast met schuifdeuren te gebruiken, hierdoor bespaar je ruimte en kan je deze makkelijk openen. Ook kan je ervoor kiezen om een wandbureau te gebruiken, binnen in kan je spullen zetten. Hier heb je veel varianten in van een wandbureau die op een kast lijkt tot een spiegel!