Loading...

HOTELKAMERS

Home / Interieur / HOTELKAMERS

Vaak kom je in een hotel en lijkt een hotelkamer op een hotel waar je eerder bent geweest. Tijdens het ontwerpen van de hotelsuites van de Pier hebben wij nagedacht over wat er belangrijk is in een hotelkamer en waar er op gelet moet worden. Hier hebben wij een paar punten beschreven die erg belangrijk zijn.

Het meest belangrijke wat je in een hotelkamer doet is natuurlijk slapen, sommige hotelkamers zijn vooral hier op ingericht. Het is belangrijk dat een bed comfortabel ligt en je een goede nachtrust hebt, daarom is het belangrijk om juist een tweepersoonsbed te nemen met 1 matras en niet 2 losse matrassen. Het is natuurlijk vervelend als je midden in de nacht ineens tussen 2 matrassen ligt!

Alles in een hotelkamer moet natuurlijk wel goed gebruikt kunnen worden en tegen een stootje kunnen, omdat een hotelkamer door veel verschillende personen wordt gebruikt. Hierdoor is het handig om in een hotelkamer met materialen te werken die hufterproof zijn en niet makkelijk kapot kunnen gaan. Dit is niet alleen prettig voor het hotel, maar ook voor de gasten.

Niets is vervelender als je spullen niet kwijt kunnen, gelukkig spelen hotels hier heel goed op in en is het belangrijk om zowel plek te hebben voor de meubels als voor de persoonlijke spullen van de gasten. Er wordt hiermee rekening gehouden en er wordt hiervoor ruimte gecreëerd.

Als we naar bed gaan leggen we vaak onze telefoon aan de oplader, dit weten hotels natuurlijk ook. Er wordt daarom ook nagedacht over de plekken waar stopcontacten geplaatst worden.

Je staat er misschien niet snel bij stil, maar in een hotel is hygiëne natuurlijk heel belangrijk. Dit geldt niet alleen voor het schoonmaken van de badkamer, maar ook voor de meubels in de hotelkamer. Een bed met een stoffen bekleding kan veel sneller bevuild raken. Zo is het handig om zo min mogelijk stoffen toe te passen bij de inrichting van een hotel.

Over deze dingen hebben wij nagedacht bij het ontwerpen van de hotelsuites voor de Pier. Door rekening te houden met deze dingen hebben wij een geslaagd definitief ontwerp kunnen maken en worden onze ontworpen suites gerealiseerd! Je kan voor de beelden kijken op onze projectenpagina.