Loading...

INTERIEUR TRENDS 2021

Home / Interieur / INTERIEUR TRENDS 2021

We hebben nog een half jaar te gaan tot 2020 voorbij is, maar nu al zijn de interieurtrends van 2021 bekend. Door verschillende trendwatchers zijn deze trends vastgesteld en zijn we op deze trends uitgekomen.

1. Donkerblauwe kleur
Een donkerblauwe kleur is een trend in 2021! De donkerblauwe kleur wordt gezien als het nieuwe zwart om elegante en hedendaagse ruimtes creëren. Het is een kleur die goed te combineren is met veel verschillende kleuren en je kan de kleur niet alleen toepassen op de wand maar ook bij meubels!

2. Lichte houtkleuren
Het gebruik van lichte houtkleuren is geïnspireerd op een Scandinavisch interieur, maar kan natuurlijk ook ontzettend goed gecombineerd worden met andere interieurstijlen. Lichte houtkleuren zijn dan ook een trendmateriaal voor het interieur. Tot nu toe zie je veel houten vloeren, maar je kunt lichte houtkleuren natuurlijk ook goed toepassen voor op de muur en het plafond! Lichte houtkleuren zullen door de ruwe kleur en esthetiek een hoogtepunt zijn voor multifunctionele ruimtes.

3. Duurzaam modern design
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker gevonden door mensen, dit is ook aan de hand in de interieurwereld. In de interieurwereld wordt duurzaamheid en design meer gecombineerd en ook in 2021 zal dit zo zijn. Er zullen meer materialen gebruikt worden die een lage impact op het milieu hebben, waaronder hergebruikte materialen en bioplastics.

4. Statement stukken
Door een statement piece te gebruiken in een kamer, wordt de aandacht hier naar toe getrokken. Het is een goede manier om je huis een stijlvolle look te geven. De neiging met een statement piece is om een luxe, minimalistische designruimte te creëren. Vaak zijn dit materialen, meubels en accessoires met een luxe tint.

5. Natuurlijke elementen

Dit is een trend die gebaseerd is op de natuur in huis brengen. Door natuurlijke en organische materialen te gebruiken die ons herinneren aan het leven buiten, ontstaat er een interieur die gemengd is met de natuur. Materialen zoals rotan, hout, steen en bamboe zijn hier voorbeelden van en zullen we dan ook veel vaker terugzien in interieurs.

6. Grijs
In 2021 zal je veel grijze tinten terugzien in het interieur. Grijs is een koele, neutrale kleur die technologie en moderniteit met elkaar kan verbinden om een elegante ruimte te creëren.

7. Modern rustiek
Deze trend is een mix tussen oud en nieuw. In deze stijl zie je vooral comfortabele interieurs met een hint van een eigentijds interieur. Deze stijl geeft een nieuwe interpretatie van klassieke tijden en hier worden designstukken laten zien die vroeger vooral de overhand hebben gehad.

8. Face line art
Dit is een designtrend die je vooral terugziet in de onlinewereld. De laatste tijd wordt deze grafische kunsttrend veel gebruikt door de millennium generatie. In 2021 wordt verwacht dat dit veel te zien gaat worden in het interieur door decoratie en accessoires.

9. Industriële stijl
Er wordt verwacht voor 2021 dat we de industriële stijl vooral terug gaan zien in multifunctionele ruimtes. Het is een eigentijdse stijl die geschikt is voor hybride woningen.

10. Neutrale kleuren
In 2021 gaan we weer veel neutrale kleuren terugzien. Deze kleuren zijn ideaal voor het creëren van meer intieme en welkome ruimtes.