Loading...

Less is more

Home / Geen categorie / Less is more

De laatste tijd is een minimalistische interieur steeds populairder. Eenvoud, strakke lijnen en een monochroom palet met hier en daar een kleuraccent, dat zijn de hoofdkenmerken van het minimalisme. Minder meubels, niet te veel accessoires en neutrale kleuren. Omdat bij een minimalistisch interieur alles draait om de schoonheid van het verfijnde en het weldoordachte, kun je juist besparen door te veel meubels en accessoires te plaatsen die je gewoon niet nodig hebt.

Om een echt minimalistisch interieur te creëren moet de basis neutraal zijn. Gebruik lichte, koele tinten zoals wit, grijs, en ecru. Deze kleuren zijn licht, en toveren de ruimte in één klap om naar een rustige oase. Textiel voegt textuur en warmte toe, waardoor een ruimte een extra dimensie krijgt. Door verschillende texturen zorg je juist weer voor wat meer sfeer. Elk meubel dat in een minimalistisch interieur blijft staan heeft een duidelijke functie binnen het interieur. Bovendien zijn de meubels meestal strak, recht en modern van vorm.

Je kan er daardoor dus ook voor kiezen om te investeren in designer meubels. De meubels zijn een statement in je interieur daarbij geef je eenmalig iets meer geld uit maar is het wel een investering. Zo gaan de meubels ook wat langer mee en je zou ze ook altijd tweedehands kunnen verkopen. Zo heb je wat minder meubels en accessoires maar zijn ze wel van goede kwaliteit.