Loading...

Valley

Home / Geen categorie / Valley

Valley is een woon- en kantoortoren aan de Zuidas in Amsterdam. In augustus 2017 zijn ze begonnen met het bouwen en eind 2021 werd het opgeleverd. Het gebouw trekt veel aandacht en is een bijzonder  gebouw.

Zo heeft het gebouw winkels, een museum, een gym en zwembad, restaurants en bars. En is er veel te beleven. Het ontwerp van Valley benadrukt het contrast tussen de zakelijke geschiedenis en de meer residentiële toekomst van de Zuidas. Alle appartementen zijn verschillend zo is ieder appartement uniek. Vanaf de begane grond tot en met de zevende verdieping bevinden zich de kantoren, ruimte voor cultuur, retail, horeca en de toegang tot de woontorens. Vanaf de 8e verdieping beginnen de woonlagen. In totaal worden zijn er 198 woningen gerealiseerd.

Door de Valley komt er een stukje natuur terug op de Zuidas. Dit komt vooral door het geïntegreerde groen en de natuurstenen afwerking. Het gevoel van de groene vallei wordt nog eens versterkt door de binnentuin die zich op de onderste bouwlagen bevindt en door middel van trappen aan elkaar verbonden wordt. De Valley is ontworpen door de architect Winy Maas, hij wilde met het ontwerp iets maken dat afweek van de glimmende kantoorkolossen die Zuidas domineerden.