Loading...

WELKOM FAYSAL & JAIRO

Home / Geen categorie / WELKOM FAYSAL & JAIRO

Sinds begin deze week wordt ons team versterkt door Faysal en Jairo. Zij zullen stage lopen bij ons.

VERTEL EENS OVER JEZELF EN JE OPLEIDING?

FAYSAL: Hallo! Ik ben Faysal, ik ben 22 jaar oud en woon in Den Haag. Mijn hobby’s zijn voetbal spelen/kijken, films/series kijken en ik hou van technologie. Ik studeer bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam. Ik zit nu in de 3e klas en volg de ontwerp richting, hier hou ik me meer bezig met het tekenen en onderzoeken van ontwerp uitgangen.

JAIRO: Mijn naam is Jairo, woon in Nootdorp en ben 23 jaar. Ik studeer bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam. Deze stage is het begin van het derde jaar. In mijn vrije tijd sport ik graag.

WAAROM STUDIO FLEX?

FAYSAL: Ik ben iemand die van de bouw houdt, van de ontwerpfase tot aan de oplevering. Maar ik heb een criteria wat ik heel cruciaal vindt en dat is duurzaamheid. Op school heb ik al heel vroeg moeten werken met het bedenken van oplossingen, maar ook tegelijkertijd rekening moeten houden met het milieu en omgeving. Dit vond ik heel interessant en was dus op zoek naar een stage plek die hier ook aandacht aan gaf. En zo kwam ik uit bij Studio Flex, een bureau waar er niet alleen gekeken wordt of een gebouw er mooi uitziet en stevig staat, maar ook of het niet al te veel impact heeft voor het milieu. Ook heb ik alle projecten bekeken waar Studio Flex mee bezig was en deze hebben zeker mijn aandacht getrokken.

JAIRO: Studio Flex heb ik in eerste instantie gezien via social media. Daar ben ik geïnspireerd geraakt. Toen ik later meer informatie kreeg van school wat betreft stage heb ik contact gezocht met Studio Flex. Van het een kwam het ander en kan ik nu beginnen aan mijn stage.

WAT ZIJN JE VERWACHTINGEN?

FAYSAL: Ik verwacht dat ik veel kan leren in mijn tijd hier. Ik zou het liefst iets over duurzaamheid leren, dit is iets nieuws voor mij, maar wel iets waar ik heel erg geïnteresseerd in ben. Ik wil weten hoe mijn collega’s hier over denken en hoe zij hiermee te werk gaan. Verder wil ik me verbeteren in het tekenen van bouwdelen, concepten en wil ik weten hoe de communicatie tussen Studio Flex en andere partijen verloopt.

JAIRO: Ik verwacht hier veel te leren. Leren wat betreft het vak bouwkunde gedurende projecten maar ook hoe het is om in zo’n team te werken en hoe de verhouding is tussen opdrachtgever en het bedrijf. Ik hoop hier te leren hoe het er daadwerkelijk in de praktijk eraan toe gaat in tegenstelling tot wat je op school leert.

WAT VOOR PROJECTEN ZOU JE HET LIEFST AAN WILLEN WERKEN BIJ STUDIO FLEX?

FAYSAL: Het liefst werk ik vanaf het begin aan een project, zodat ik precies weet wat de situatie is, dus in de ontwerpfase. Ik vind het leuk ideeën te schetsen en er concepten van te maken.

JAIRO: Ik vind het altijd fijn om aan verschillende opdrachten te werken en om verschillende taken uit te voeren tijdens verschillende fases. Ik denk dat dit bij Studio Flex goed kan omdat ze ook veel variatie hebben in hun projecten. Ik hoop hier mee te kunnen werken aan opdrachten die tot een goed eindresultaat leiden.

WAT ZIJN JE PLANNEN NA JE STAGE?

FAYSAL: Na mijn studie wil ik bij een architectenbureau ervaring op doen als tekenaar. Nadat ik genoeg heb geleerd om voor mezelf te beginnen, wil ik een bedrijf oprichten dat gespecialiseerd is in duurzaamheid. Een bedrijf dat ontwerpen maakt met de focus op duurzaamheid, zodat het zowel goed is voor mens en natuur. Zelf wil ik ook innovatieve oplossingen vinden om de bouwwereld te veranderen.

JAIRO: Ik heb dit voor mijzelf nog niet bepaald. Als eerst heb ik voor ogen om deze opleiding af te ronden. Daarna wil ik gaan werken of een master architectuur doen aan de academie van Bouwkunsten.