Loading...

Hoe richt je een kleine ruimte in?

Home / Geen categorie / Hoe richt je een kleine ruimte in?

Hoe richt je een kleine ruimte in?

Op dit moment is er natuurlijk een groot woning tekort en is het lastig voor studenten om een betaalbare appartement te vinden. Vaak nemen ze dus een studio of gaan ze op kamers. De ruimte die ze hebben is vaak vrij klein zo heb ik een paar tips hoe je een kleine ruimte toch wat groter kan laten lijken.

Lichte kleuren laten een ruimte veel groter lijken doordat de lichte kleuren het licht reflecteren. Dus maak vooral gebruik van lichte meubels en lichte kleuren voor op de muur. Donkere kleuren maken een ruimte wel gezelliger maar absorberen het licht waardoor de ruimte kleiner lijkt.

Gebruik glas en spiegels in je kleine ruimte. Glas als meubilair oogt niet zo groot in een ruimte en weerkaatst ook het licht. Daarnaast is het slim om een grote spiegel op te hangen, je ruimte wordt daardoor automatisch wat groter.

Gebruik niet te veel kleine accessoires in je ruimte dat zorgt voor onrust. Ga juist voor wat minder accessoires maar dan wat groter, dat geeft veel meer rust. Met deze paar tips zie dat je je studio of kamer toch gezellig kan inrichten zonder dat het heel klein aanvoelt.